Un comentariu de Leia Munteanu, editorialist șef la ziarul Gândul, cu privire la declarația de avere publicată de premierul Ludovic Orban:

„Publicându-şi atât de târziu declaraţia de avere mă gândeam că Ludovic Întâiul nu pridideşte să scrie, că umple rubricile, ba mai adaugă şi altele noi.

M-am înşelat, Premierul e sărac ca un pustnic. Liniuţe mai peste tot. Un Volkswagen din 2007 cu care primăreasa n-o să-i mai dea voie să intre în Bucureşti şi o căsuţă de 200 de metri pătraţi (o sută el, o sută soţia, care mai are puşi de-o parte 11.810,74 euro, probabil zestrea)

Familia Orban (alcătuită din tată, mamă, copil, cu Marele Bărbat ca singur întreţinător) a trăit în 2018 cu 3.100 lei pe lună, sub nivelul sărăciei. În 2019, având campania pe cap, două alegeri grele plus un referendum, e clar că i-a fost şi mai greu.

Cei doi angajatori, cel din Riciu de Mureş (navetă grea!) şi cel din Bucureşti s-au purtat ca nişte capitalişti haini: pentru <<consultanţă tehnică>> (e de formaţie inginer, specializat în construcţii de maşini) i-au azvârlit primul 20.363.000 lei vechi pe lună, al doilea – 7.500.000. Dacă nu i-au transformat bonurile de masă în pachete de ţigări, Ludovic Întâiul (care are un singur viciu, e fumător) a adunat chiştoace. (Orice om, care trăieşte într-o garsonieră din Pantelimon, îi este teamă când aude de 200 de metri pătraţi: te cocoşează facturile).

Noroc că, aşa cum declară în cv, are hobby-uri necostisitoare: bridge-ul, şahul şi cântatul la chitară.

A mărturisit poporului, cu smerenie:

<<Cred că oamenii trebuie să înţeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit şi cel mai corect premier>>

Şi cel mai lihnit, aş adăuga cu admiraţie. Oricum i-ai citi declaraţia de avere, Premierul s-a hrănit exclusiv cu dorinţa de a înfrânge PSD-ul şi Dumnezeu l-a săturat.

Existenţa Preacinstitutului Ludovic Postitorul e un miracol, ceea ar trebui să ne încredinţeze că va săvârşi o minune şi cu Bugetul României.”,

a comentat Leia Munteanu pentru Mediafax.

Potrivit declarației de avere, publicată pe site-ul Guvernului, premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreună cu soția, Mihaela Orban, o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați.

Ludovic Orban deține 50% din această locuință dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, premierul a completat că deține și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007, și a declarat că nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii.