Castelul de nisip, reprezentând un oraș imaginar, a fost construit în cadrul Festivalului anual de sculpturi în nisip din Binz, Germania, informează dailymail.co.uk. Acesta măsoară 17.66m înălțime și a depășit deținătorul recordului mondial anterior cu 98 de centimetri. Nisipul special, ușor de sculptat, a fost importat din Olanda și compactat cu apă sub presiune.

Se aseamănă cu orașele fanteziste din peliculele “Lord of the Rings” sau “Game of Thrones”, cu un dragon care păzește porțile și turlele care se ridică de la numeroasele sale niveluri.

Dar castelul de basm a fost construit în întregime din nisip pentru Festivalul anual de sculpturi în nisip din Binz, pe insula germană Ruegen din Marea Baltică.

Structura enormă a fost premiată cu recordul mondial Guinness pentru cel mai mare castel de nisip construit vreodată, după ce un judecător venit din Londra, împreună cu un inspector local, i-au stabilit cu exactitate înălțimea.

Cu o înălțime de 17,66 metri, castelul de nisip din Binz este doar cu puțin peste un metru mai înalt față de deținătorul recordului anterior – o structură de 16,68 metri construită în Duisburg, în apropiere de Düsseldorf, în vestul Germaniei, în 2017.

Organizatorul Thomas van Dungen a primit un certificat Guinness World Record ca recunoaștere a creației sale care a durat zece zile și a implicat douăzeci de artiști și 11.000 de tone de nisip. Un tip special de nisip a fost importat din Olanda pentru proprietățile sale, fiind ușor de sculptat, compactat cu apă sub presiune și transportat pe șantier în camioane imense.

Această competiție a castelelor de nisip a avut loc anual, începând cu anul 2010, dar câștigătorii din acest an au avut de așteptat câțiva ani pentru a înregistra un record mondial. În 2017, castelul lor de nisip s-a prăbușit cu trei zile înainte de finalizare, în timp ce în 2018, grupul a descoperit că o specie protejată de păsări a construit un cuib în ruinele din anul precedent.

credit foto: dailymail.co.uk