Pentru cineva care urmărește cu oareșce interes activitatea politică din România, lipsa președintelui PSD cu siguranță nu a trecut neobservată. Fluxurile de știri din ultima vreme sunt sărace la capitolul Liviu Dragnea, în afară de câteva titluri în care era anunțată lipsa șefului PSD de la ceremonia de la Ateneul Român și alte câteva în legătură cu diverse procese, pe subiectul Liviu Dragnea s-a așezat praful. Chiar și subiectul căsătoriei cu Irina Tănase, subiect marca Codrin Ștefănescu, a venit mai degrabă să distragă atenția publică.

Variante și ipoteze despre lipsa lui Liviu Dragnea se pot lansa cu duiumul, românii nu duc lipsă de imaginație și sunt la fel de buni, poate chiar mai buni decât americanii când vine vorba de conspirații. Faptul că Liviu Dragnea a ales să dispară din viața publică într-o perioadă sensibilă pentru România, îndeamnă la astfel de scenarii.

  • Liviu Dragnea chiar s-a căsătorit. Spun cercetătorii că femeile sunt diferite și pun mare accent pe siguranță. Cum nici Liviu Dragnea nu mai este la prima tinerețe, este foarte posibil ca Irina să-l fi convins pe Daddy să se tragă prin inel.
  • Liviu Dragnea se antrenează pentru funcția de Președinte. Cum alegerile prezidențiale bat la ușă și PSD-ul nu a anunțat încă un candidat, varianta cu Dragnea candidat la funcția de Președinte este una de luat în seamă. Cum specialiștii spun că este bine să te inspiri de la predecesori, Liviu Dragnea a dat de înțeles că face acest lucru încă de anul trecut. Aciditatea, ironii fine, geamantane cu gogoși…glume  a la Băsescu. Probabil, acum Dragnea se inspiră de la Klaus Iohannis…a plecat în vacanță când țara arde.
  • Liviu Dragnea chiar este în vacanță. Deși Codrin Ștefănescu a dezmințit, lumea asta mică nu duce lipsă de destinații. Brazilia, Costa Rica, Madagascar…destinații numai bune pentru încărcat bateriile. Nu este exclusă nici varianta în care Liviu Dragnea ar fi rămas înzăpezit intr-o stațiune din Austria.
  • Liviu Dragnea știe că i se  pregătește ceva. Dacă zvonurile sunt adevărate, varianta cu vacanța poate fi declarată câștigătoare, un posibil sejur al șefului PSD în Madagascar fiind de luat în calcul.
  • Liviu Dragnea a intrat în silenzio stampa. Posibilă și această ipoteză, Gigi Becali intra și de două ori într-o singură zi în silenzio stampa… De ce nu ar avea voie și Liviu Dragnea? Bine, putea să ne anunțe înainte…
  • Liviu Dragnea a fost convins de Viorica Dăncilă să plece în concediu. Chiar dacă motivul invocat de către Viorica Dăncilă a fost acela că Dragnea chiar are nevoie de câteva zile libere, motivul, ar fi fost acela că, la Ateneu, două papioane ar fi fost prea mult. Și așa s-a optat pentru prezența fără papion a lui Victor Dăncilă.

Și ipotezele pe seama lipsei lui Liviu Dragnea pot continua. Până atunci, așteptăm cu interes întoarcerea lui Liviu Dragnea.

Caricatura realizata de musetica/pxlshot.ro