Conform statisticilor, aproximativ 80% din tranzacțiile valutare internaționale au legătură cu dolarul american, abrevierea monedei americane fiind clasicul $ sau USD.  Se folosește foarte rar și US$. La nivel mondial, pe lângă SUA, dolarul american este adoptat drept monedă locală, în alte 6 state, majoritatea insule ce au aparținut Statelor Unite. Dolarul a fost adoptat de către Congresul Confederațiilor Statelor Unite pe data de 6 iulie 1785, fiind divizat în 100 de cenți. În circulație se regăsesc bancnote de 1$, 2$, 5$, 10$, 20$, 50$ și 100$.

Una dintre cele mai ciudate bancnote americane este bancnota de 2$, motiv pentru care este căutată și păstrată de către colecționari. Faptul că mai puțin de 1% din dolarii aflați în circulație sunt tipăriți sub forma acestei bancnote, pe site-urile de vânzări din întreaga lume, bancnota de 2$ se vinde cu o valoare mult mai mare.

Chiar dacă sunt un mijloc perfect legal de plata, bancnota de doi dolari este privită ca o curiozitate,  motivul fiind legat de tipărirea acestora.  Prima dată a fost tipărită în anul 1862, apoi a fost suspendată in 1966, pentru a continua zece ani mai târziu. Aceasta nehotărâre a autorităților federale dar și numărul mic de bancnote tipărite, i-au conferit bancnotei de doi dolari statutul de ciudată.

Foto:wikipedia.org