Conform declarației acordate în urmă cu câteva zile de către directorul de săpăturilor, Mordechai Aviam de la Colegiului Academic Kinneret, arheologii israelieni susțin că au descoperit ruinele „Bisericii Apostolilor” în zona Mării Galileii, aceasta fiind situată în nordul Israelului. Potrivit acestuia, excavatoarele au adus la suprafață, până în prezent, aproximativ o treime din această biserică, urmând ca săpăturile să continue și anul viitor, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

De altfel au fost scoase la lumină doar încăperile sudice ale bisericii, acestea având pardoseli decorate cu mozaic. Și de asemenea, o bună parte dintre acestea se găsesc într-o stare bună de conservare potrivit comunicatului trimis de către colegiu.

Aviam a precizat, fiind citat de Agerpres:

„Cred că nu există nici o îndoială că aceasta este biserica (descrisă) de călătorul creștin (Sfântul) Willibald, deoarece nu există o altă biserică între Capernaum și Kursi”.

Totodată călătorul creștin Willibald a fost un episcop bavarez, care în anul 725 d. Hr. a mers în pelerinaj în Țara Sfântă. Descriind călătoria în jurul Mării Galileii, acesta a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum și Kursi, potrivit informațiilor transmise prin intermediul comunicatului. Willibald și-a continuat drumul trecând printr-un loc numit Bethsaida și acolo a văzut o biserică, care  a fost construită peste casa lui Petru și a lui Andrei. De altfel, arheologii mai cred faptul că dacă vor continua săpăturile vor reuși să descopere și ruinele casei celor doi apostoli Petru și Andrei.

Și totodată conform tradiției creștine se spune că cei doi apostoli, Petru și Andrei, s-au născut în zona numită Bethsaida și mai apoi și-au dus existența în fosta așezare de pescuit din regiunea Capernaum. De asemenea, foarte mulți cercetători au credința că Biserica Sf. Petru din Capernaum a fost construită chiar peste casa lui Petru și a fratelui său. Prin urmare, Aviam a mai precizat:

„Există posibilitatea ca două biserici să fi fost construite peste casele lui Petru și Andrei.”

credit foto: El Araj Excavations / archaeologynewsnetwork.blogspot.com