Apple a anunțat care va fi primul serial TV pe care îl va produce pentru următorul său serviciu de streaming TV Plus: o a treia intrare în franciza semnată de Steven Spielberg, Tom Hanks și Gary Goetzman, „Band of Brothers” („Camarazi de război”).

Se preconizează că miniseria va dura peste opt ore iar costurile de producție se vor ridica la mai mult de 200 de milioane de dolari, potrivit The Verge. Noua serie se bazează pe cartea lui Donald L. Miller, „Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany” ( „Maeștrii aerului: piloții bombardierelor americane care au purtat războiul aerian împotriva Germaniei naziste”) și se va concentra pe membrii forțelor aeriene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Primele două părți ale francizei, „Band of Brothers” și „The Pacific”, s-au concentrat pe diviziile armatei și marinei Statelor Unite.

„Band of Brothers” este un serial inspirat de bestsellerul lui Stephen E. Ambrose, care prezintă povestea Companiei „Easy” (Compania E, Regimentul 506 I.P. din Divizia 101 Parașutiști a Statelor Unite), în cel de-al Doilea Război Mondial. Serialul descrie experiența prin care au trecut soldații, bazându-se pe jurnalele și scrisorile lor, de aceea acțiunea filmului se apropie foarte mult de adevărul istoric. Ei s-au parașutat în dimineața zilei Z, capturând steagul lui Hitler în bătălia de la Berchtesgaden. Au suferit multe pierderi și au devenit legende.

Atât „Band of Brothers”, cât și “The Pacific” au fost produse de HBO – celebra rețea de televiziune câștigând cu ajutorul acestora o serie de premii Emmy între 2002 și 2010, în total 43 de nominalizări la Emmy și 14 victorii. Cele două seriale au fost reprezentative pentru HBO, „Band of Brothers” regăsindu-se printre titlurile celebre care au marcat intrarea într-una dintre cele mai prestigioase epoci ale rețelei. „Masters of the Air” se presupunea că va fi găzduit tot de HBO, potrivit The Verge, dar rețeaua a renunțat la serial. Apple este „mai bine situată pentru a-și asuma angajamentul financiar necesar”, transmite sursa citată.

Deși Apple are deja o listă de seriale originale, inclusiv „The Morning Show”, „See” și „For All Mankind”, „Masters of the Air” marchează primul serial care va fi produs în întregime de către compania americană, în timp ce „The Morning Show” este produsă prin Echo Films (coproprietar fiind vedeta „Morning Show”, Jennifer Aniston). „See”, serialul de fantezie din a cărui distribuție face parte și Jason Momoa, este produs prin alte două companii: Chernin Entertainment și Endeavour Content. Apple încă cumpără seriale de la alți dezvoltatori, apoi le lansează ca și conținut exclusiv Apple TV Plus.

Acesta este un standard al industriei. Chiar și Netflix Originals sunt adesea produse în afara companiei, în ciuda faptului că Netflix lucrează la mai multe seriale de producție proprie. „The Politician” creat de Ryan Murphy, de exemplu, este realizat prin Fox 21 Television Studios, dar este difuzat exclusiv pe Netflix, făcând parte din categoria „Netflix Original”.

La momentul de față nu este clar când va fi operațional studioul Apple și când se va da startul pentru noua producție „Masters of the Air”, dar anunțul companiei este o dovadă suplimentară că Apple se angajează să fie un jucător important în războaiele streaming-ului.

credit foto: Deadline, kukatko.cz