Simona Halep poate reveni pe primul loc WTA, având în vedere că a pierdut această poziție după primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Conform digisport.ro, în prezent, Simona Halep este pe locul 3 WTA, dar ar putea reveni pe prima poziție, dacă va câștiga turneul de la Miami sau dacă va fi finalistă, iar jucătoarea cehă Petra Kvitova nu va trimfa la această competiție.

Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, după o nouă victorie categorică repurtată în fața lui Venus Williams, cu scorul de 6-3, 6-3. La interviul acordat pe teren în urma meciului, Halep a spus:

”Este impresionant. Sunt fericită că pot reuși aceste lucruri. Munca pe care am depus-o mă răsplătește. Mă bucur mult că pot juca tenis”

De asemenea, Simona Halep a aflat numele jucatoarei pe care o va întâlni în sferturile de finală ale turneului de la Miami. Este vorba despre chinezoaica Qiang Wang, aflată pe locul 18 WTA. Aceasta a trecut în optimi de compatrioata Yafan Wang în două seturi, 7-5, 6-4, după ce profitase în turul al treilea de abandonul fostului lider WTA, Serena Williams.

Simona și Qiang Wang s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, anul trecut la Indian Wells, când românca s-a impus în două seturi, cu 7-5, 6-1.

Meciul din sferturile de finală ale turneului de la Miami, dintre Simona Halep și Qiang Wang, va fi transmis, miercuri, în direct pe Digi Sport.

credit foto: Eurosport