Mai multe concerte, o competiţie de oină şi tradiţionalul „Garden Party” de la Palatul Elisabeta se numără printre evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii (10 mai), care se vor desfăşura până pe 17 mai, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Vineri, de Ziua Regalităţii, de la ora 11.00, la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal din Bucureşti, va avea loc o ceremonie militară de depunere de flori în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român. Vor fi prezenţi principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi Alexander Philips Nixon, principesa Sofia, principesa Maria. Va fi susţinut un concert de muzică de fanfară şi va fi executată o demonstraţie de măiestrie a mânuirii armei. Îşi vor da concursul Orchestra Reprezentativă a Armatei, Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul”, precum şi Jandarmeria călare.

De asemenea, Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT), sub auspiciile Familiei Regale a României, organizează expoziția intitulată 10 mai – Ziua Regalității. Vernisajul va avea loc începând cu ora 19:00, în Parcul Regele Mihai I, ExpoFlora, Pavilon A (Herăstrău) si ilustrează unele dintre cele mai importante momente din istoria poporului român și totodată a regalității, aducând în atenția vizitatorilor o serie de lucrări tematice ce relevă rolul figurilor regale ale României în dezvoltarea statului modern, completate atât de fotografii originale cu membrii Casei Regale, cât și de obiecte de epocă, uniforme militare din Batalionul de Gardă Regală, medalii, insigne, ordine și distincții militare, conform qmagazine.