Într-o conferinţă de presă susținută la Bistriţa, unde premierul Viorica Dăncilă a participat alături de mai mulți membri din conducerea PSD la reuniunea organizației PSD Bistrița-Năsăud, întrebată de ziariști despre o analiză a Ministerului Transporturilor, prin care se arată că în 2019 vor fi gata doar 61 de kilometri de autostradă, şi nu 100 de km, cum s-a promis, premierul Viorica Dăncilă a spus că ministrul Transporturilor trebuie să justifice acest lucru.

„Cred că ministrul Transporturilor trebuie să justifice acest lucru. După cum ştiţi, am cerut demisia domnului Neaga (Narcis Neaga – director CNAIR – n.r.) tocmai pentru acest aspect. Eu sper că această analiză să fie una corectă şi care efectiv să se bazeze pe realitatea existentă. Ceea ce pot să spun eu este că departamentul din subordinea primului ministru are deja un şef de departament, vom verifica toate obiectivele de investiţii majore săptămânal. Eu cred că trebuie să avem o verificare, nu pentru că am avea încredere în ministrul Transporturilor sau în alte persoane, dar cred că nu trebuie să ne mai jucăm. Ştiu că avem nevoie de investiţii şi cred că acest control săptămânal, cu declaraţii săptămânale despre modul în care evoluează lucrurile, sunt necesare dacă vrem într-adevăr să ne încadrăm în termene”, a spus, potrivit Mediafax, Viorica Dăncilă.

La începutul lunii iulie, premierul Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR, în urma unei analize a Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Viorica Dăncilă a precizat că va purta o discuție cu ministrul Tranporturilor, Răzvan Cuc, pentru a afla cum s-a ajuns la concluzia privind număr de kilometri de autostradă ce vor fi gata până la finalul acestui an.

Foto:Realitatea.net