Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media, acuzele fiind unele destul de grave și îl implică pe ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, care, conform declarațiilor managerului TAROM demis, Daniela Mădălina Mezei, ar fi solicitat ca în ziua votării moțiunii de cenzură avioanele companiei să fie ținute la sol pentru a împiedica parlamentarii opoziției să ajungă la vot, motiv pentru care a fost demisă. Răzvan Cuc a negat acest lucru și a declarat că motivul demiterii ține strict de competențele manageriale, acuzațiile managerului fiind „o minciună”.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3. Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”,

transmite premierul Viorica Dăncilă.