Zvonurile cu privire la o eventuală înscriere în partidul Pro România a Primarului General al Bucureștiului, Gabriela  Firea, au fost infirmate de liderul partidului, Victor Ponta. Într-un interviu acordat DC News Live, fostul premier a declarat că, deși a discutat cu aceasta, nu se pune problema treceri Gabrielei Firea la Pro România. Acesta a făcut și o caracterizare a relației PSD-Firea.

“Nu ar veni la Pro România nici dacă o dă PSD-ul afară și eu cred că doamna Firea dorește să-și păstreze mandatul. La doamna Firea este la fel ca și la Timmermans: se ceartă cu PSD-ul, dar rămân acolo împreună”. a caracterizat Ponta relațiile dintre Gabriela firea și social-democrați.

În opinia liderului Pro România, deși la ultimele alegeri locale PSD a câștigat Primăria Capitalei dar și toate primăriile de sector, la următoarele alegeri locale, singurul PSD-ist cu șanse de a păstra mandatul de primar este Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei și un apropiat al mai multor membri ai Pro România.

“Eu vă zic ceva: la anul, singurul primar care va rămâne în București va fi Robert Negoiță și el o va face pe mâna lui. În 2019 oamenii din București le vor spune așa: ați avut 7 primari din 7, Guvern, Parlament, toată puterea și Bucureștiul arată așa cum arată. În București oamenii sunt mai pretențioși și eu zic că la următoarele alegeri vor vota pentru un nou proiect, este nevoie de un nou proiect.”, a spus Victor Ponta, la DC News Live.

Foto: Agerpres