Fostul premier Victor Ponta, în urma lansării unor întrebări delicate, dezvăluie și adevărata miză care stă în spatele atacurilor concentrate la adresa lui Raed Arafat și a Sistemului de Sănătate al României (inclusiv Sistemul de Intervenţii în Situații de Urgență), respectiv 6 miliarde de euro/anual, Raed Arafat „fiind ultima redută împotriva războiului prin care Voiculescu și Cioloș vor să pună stăpânire pe Sistemul de Sănătate al României!”.

„Foarte mulţi oameni de bună-credinţă mă întreabă:

1. Cine plăteşte atâtea milioane de euro pentru campania politică non stop a lui Vlad Voiculescu împotriva lui Raed Arafat şi de ce?

2. De ce este atât de disperat Dacian Cioloş să îl pună pe Vlad Voiculescu candidat la Primăria Bucureşti – de ce luptă fără <<mănuşi>> şi cu orice preţ împotriva USR şi a lui Nicuşor Dan (care cu siguranţă este mult mai pregătit după atâţia ani şi obţine oricând un număr triplu de voturi faţă de VV) dar şi împotriva PNL / ce îl face pe Cioloş atât de dependent de Voiculescu?

3. Dacă Raed Arafat este atât de vinovat de ceea ce s-a întamplat la <<Colectiv>> (ceea ce eu nu cred) de ce în 2016 când Cioloş era Prim Ministru şi Voiculescu Ministrul Sănătăţii nu l-au schimbat din funcţie? De ce războiul lor cu Arafat a început doar când VV şi-a dat seama că nu mai ajunge iar Şef la Ministerul (şi Bugetul de multe miliarde de euro) al Sănătăţii şi că nu are absolut nicio calitate care să îl recomande ca Primar General (adică Şef peste Bugetul a 19 Spitale care sunt în Bucureşti în subordinea Primăriei)?

4. Deşi toate rapoartele unor experţi internaţionali arată că Sistemul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din România a evoluat enorm în ultimii ani de ce au declanşat Cioloş şi Voiculescu un atac atât de virulent împotriva Serviciului şi a celui care l-a înfiinţat şi condus în toţi aceşti ani? Vor să îl privatizeze? Sunt mari firme din Franţa care vor să preia activitatea acestuia? În 2012-2015 în ISU s-a investit enorm din bani europeni şi din banii românilor! Dacă ceva mergea greşit de ce nu au făcut nimic în 2016 când erau la Guvernare? Oare vor Cioloş şi Voiculescu ca tot ce s-a investit să ajungă la nişte <<investitori>> din străinătate ?

5. Voiculescu foloseşte tragedia oamenilor de la <<Colectiv>> în modul cel mai cinic şi lipsit de scrupule pentru ambiţiile sale politice legate de Primăria Bucureşti; ce altceva îl recomandă pentru această funcţie atât de importantă? Cât de mare este miza dacă din acest motiv se rupe Alianţa USR cu Plus şi încep lupta cu PNL? Cum va returna sumele colosale investite în campania lui în ultima perioadă – cine şi de ce a dat milioane de euro pentru un politician necunoscut şi necarismatic, fără şanse serioase într-o campanie electorală corectă?

6. Este Raed Arafat <<ultima redută>> împotriva războiului prin care Voiculescu şi Cioloş vor să pună stăpânire pe Sistemul de Sănătate al României (inclusiv Sistemul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă) – o miză de 6 miliarde de euro / anual? Sau este Raed Arafat <<cadavrul>> pe care vrea să se urce Vlad Voiculescu ca să îl îndepărteze pe Nicuşor Dan din cursa pentru Primăria Bucureşti şi să intre în lupta cu candidatul PNL şi, bineînţeles, cu Gabriela Firea?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le primesc cel mai des de la oameni / eu nu voi răspunde (deocamdată) pentru că vreau să ascult opiniile dvs.! Vă încurajez să îmi răspundeţi argumentat (pro şi contra) – şi vă rog să îi ignoraţi pe <<postacii>> plătiţi să înjure, acuze şi să repete lozinci stupide!

Încă o întrebare (evident retorică) – de data aceasta de la mine: dacă dvs., familia, cunoscuţii sau vecinii dvs. ar fi implicaţi într-un accident de orice fel, aţi prefera ca intervenţia să fie coordonată de Raed Arafat sau de Vlad Voiculescu şi Dacian Cioloş? Qed”,

a scris Ponta pe Facebook.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, că nu va demisiona din funcţie, însă nu este „lipit de scaun” şi dacă vrea cineva să îl demită, o poate face, dacă există în acest sens o viziune nouă sau se găsește cineva care să facă o treabă mai bună.

Întrebat dacă există un interes pentru distrugerea sistemului de urgență, șeful DSU a răspuns afirmativ, spunând că este vorba de interese interne, dar și externe.

Vlad Voiculescu, economist, a ocupat funcția de ministru tehnocrat al Sănătății în timpul guvernării Cioloș, fiind implicat și în scandalul transplanturilor de plămâni de la Spitalul „Sfânta Maria”, pe care l-a tăiat la acea vreme de pe lista subvențiilor din pricina unor probleme birocratice, deși era singurul spital din țară care efectua acest gen de transplant.