Vasile Șărămat, asistentul maternal al Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia maternală, face acuzații grave la adresa DGASPC Drobeta Turnu Severin, “este o mafie acolo, noi am vrut sa adoptam copilul in 2017!”

„Noi am vrut să adoptăm acest copil și eu și soția mea am fost duși în eroare de acest manager de caz. A pus-o pe soția mea să semneze că e de acord cu ei și au amenințat-o. Se întâmpla în 2017. Am vrut să adoptăm două fetițe din centrul maternal. Am apucat să înfiem una, iar pentru cea de-a doua ni s-a spus că nu avem condițiile necesare. Ne-au spus că nu aveam veniturile salariale. Au zis că trebuie să mai așteptăm”.

Vasile Șărămat a făcut acuzații grave la adresa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Drobeta Turnu Severin, intr-o intervenție la Antena3.

„Este o mafie la Protecția Copilului Drobeta Turnu Severin. Au fost complici cu această familie din America. Din primele momente când au venit la noi în casă, ne-au scos afară ca să stea de vorbă cu familia. În fiecare lună am dat câte 100 de lei managerului de caz care răspundea de zona noastră. Am făcut plângere la DIICOT acum un an de zile. Dacă nu dădeam bani, mi se lua copilul.”

A spus, Vasile Șărămat la antena3.

Vasile Șărămat a și descris experiența îngrozitoare prin care a trecut familia lui în această dimineață, când mascații au intrat cu forța în casă în timp ce toți dormeau.

„Acești oameni au intrat pur și simplu cu forța, au sărit gardul, au încercat să spargă porțile. Noi toți dormeam, fetele erau amândouă la pat și dormeau. Au intrat ca niște infractori, parcă eram cei mai mari traficanți de droguri”.

A declarat Vasile Șărămat.

Între timp, familia adoptivă anunță că Sorina a ajuns cu bine la ei, a trecut peste șoc și se simte foarte bine. Sâmbătă, avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Sorina s-a adaptat la noua situație:

„Fetița este foarte bine, se vede de pe buze. S-a adaptat imediat. I s-au spus tot felul de prostii, că o taie pe burtică și îi ia mațele și o duce în America să le vândă. Fetița este bine”.

Foto: Observator