Potrivit unui comunicat de presă al Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu a fost reales, marţi, prin vot secret în plenul instituției, cu majoritatea voturilor judecătorilor, în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale pentru un mandat de trei ani.

După ce noii judecători, Gheorghe Stan, fost șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și  Cristian Deliorga, fost judecător al Curții de Apel Constanța, au depus, marți, jurământul la Palatul Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale, plenul CCR s-a reunit.

„Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit art.63 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, intrarea în exerciţiul funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale şi a fost urmat de reunirea Plenului, în noua componenţă, pentru alegerea noului preşedinte al Curţii Constituționale. Prin urmare,Valer Dorneanu a fost reales în şedinţa de marţi a plenului Curţii la şefia instituţiei.”, potrivit comunicatului de presă al CCR, remis Mediafax.

Din noua componenţă a CCR fac parte Gheorghe Stan, Cristian Deliorga şi Simina Tănăsescu.

Foto:Mediafax