Un bărbat în vîrstă de 38 de ani internat joi la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. Potrivit Digi24, bărbatul internat joi cu sevraj etilic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 3:00 și 4:00, a avut un episod de psihoză și a lovit în mod repetat 13 persoane cu stativul. Trei dintre pacienți au decedat pe loc.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis trimiterea de urgenţă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a verifica situaţia de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, informează un comunicat de presă transmis, duminică, de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii precizează că, din informaţiile de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi de la conducerea spitalului, „în jurul orei 3:30 în această dimineaţă, unul dintre pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie acuţi, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii şi a lovit în zona capului pacienţii din salonul său şi din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei”.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, o parte dintre pacienți răniți în urma atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca au fost aduși la spitale din București:

La Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni au fost transferați de la unitatea din Buzău, până în acest moment, doi pacienți:

– o pacientă, 83 ani, traumatism cranio-cerebral cu hemetom subdural, conștientă, în investigații, pentru moment fără indicație chirurgicală;

– bărbat, 60 ani, tot cu traumatism cranio-cerebral cu fractură frontală cu înfundare și hematom, conștient. Tot în investigații.

La Spitalul de Urgență Floreasca: pacient cu traumatism cranio-cerebral și facial grav. Este intubat. La reevaluarea CT leziunile intracerebrale, hematom şi dilacerare sunt staționare. Pacientul este în ATI cu politraumatisme.

Și la Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral care este în investigații suplimentare și care va suferi o intervenție chirurgicală.

Foto:Digi24