De câteva zile planează suspinciunile unui plan prin care se dorește fraudarea sau vicierea rezultatelor alegerilor din 26mai, în presă și social media fiind deja vehiculate numeroase variante prin care unul dintre partide ar încerca prin diverse metode mai mult sau mai puțin legale să provoace incidente pentru a invalida rezultatul alegerilor și eventualitatea eșecului la Referendum.

In acest sens, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a trimis sâmbătă, 25 mai, Biroului Electoral Central o solicitare pentru emiterea unor clarificări cu privire la eventuale neconcordanţe între numărul alegătorilor care s-au prezentat într-o secţie de votare şi numărul buletinelor de vot aflate în urmele din respectiva secţie.

Carmen Dan solicită Biroului Electoral Permanent emiterea unei circulare către birourile electorale ale secţiilor de votare, prin care să se atragă atenţia preşedinţilor de secţii cu privire la obligaţiile pe care le au de a se asigura că buletinele de vot înmânate alegătorilor ajung în urne. În plus, ministrul Dan cere o soluţie pentru situaţiile în care evidenţa votanţilor şi cea a voturilor dintre secţie de votare nu corespund.

Demersul ministrului Afacerilor Interne vine pe fondul unor informaţii prezentate în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO, potrivit cărora se pune la cale o aşa-numită “operaţiune votul lipsă”, care să justifice acuzaţii de fraudare a alegerilor şi solicitările de repatare a scrutinului. Detalii AICI!

De asemenea, în mediul online circulă diverse capturi de ecran și informații conform cărora, același partid încalcă legea campaniei electorale prin trimiterea de mesaje electorale pe telefon și mesaje electorale ale candidaților pe paginile lor de socializare.

Până în acest moment nu există nici o reacție din partea Biroului Electoral Central cu privire la posibilele nereguli semnalate.