Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a inaugurat joi aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), echipamentul, în valoare de 3,75 de milioane de lei, fiind achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială.

În perioada imediat următoare, aparatul RMN va trece printr-o serie de teste, obligatorii la punerea în funcţiune, după care va fi introdus în circuitul medical curent.

„Este un succes la care au contribuit, cu mare pondere, Guvernul României şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de coordonator al activităţii SJU Deva, care s-a implicat pentru ca acest aparat să funcţioneze ireproşabil. Este o realizare de excepţie care va continua cu Radioterapia, cu USTACC-ul (unitatea de supraveghere şi tratament avansat a pacienţilor cardiaci critici – n.red.), cu reparaţiile capitale. Vrem să demonstrăm că SJU rămâne ceea ce a fost şi până acum, un spital de referinţă nu numai pentru judeţul Hunedoara”,

a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, pentru Agerpres.

Aparatul RMN a fost promis de ministrul Sănătăți, Sorina Pintea, la vizita efectuată la spitalul din Deva în luna septembrie.

„Hunedorenii vor beneficia, începând din luna octombrie, de imagistică medicală prin rezonanță magnetică în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, după ce aparatul RMN, achiziționat de Ministerul Sănătății prin programul derulat cu Banca Mondială, va fi instalat”,

a declarat ministrul Sănătăţii, la finalul vizitei.