Ministrul Sorina Pintea anunţă că raportul Corpului de Control la INML legat de cazul din Caracal a fost finalizat şi l-a primit în cursul nopţii de miercuri spre joi, urmând ca, cel mai târziu vineri, să ajungă la cel care l-a solicitat şi care va decide dacă îl va da sau nu publicităţii.

„Am primit azi-noapte (miercuri spre noi noaptea – n.r.) raportul. Acesta trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu”,

a spus Sorina Pintea, conform mediafax.

Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă la Institutul Naţional de Medicină Legală, după ce Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o sesizare prin care a solicitat efectuarea unui control, acesta fiind nemulţumit de modul în care institutul a lucrat la cazul din Caracal.

De asemenea, Pintea a fost întrebată şi dacă ştie de rapoartele aflate pe site-ul INML potrivit cărora ar exista probleme cu finanţarea şi cu personalul din acest domeniu.

„Dacă vorbim despre medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră pentru că probabil dintr-un motiv mai pragmatic, medicii au ales medicina legală, foarte bine plătită şi înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, este legată de tarifele pe care le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. Sigur, specialitatea în parte necesită o restructurare, o îmbunătăţire dar şi resursele sunt alocate pentru fiecare, pentru că fiecare are nevoie”,

a mai spus ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă problemele financiare, menţionate în rapoarte, afectează anchetele pe care INML le face, ministrul Sănătăţii a negat.

Reactia lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu la aflarea informatiei:

„Am aflat că a fost finalizat raportul. Îl voi primi și eu de la doamna Pintea. Deocamdată nu știu despre ce este vorba, dar am cerut aceste verificări. Eu nu știu ce conține raportul, dar mi se pare normal să nu mai fie minciuni. Doamna ministru nu mi-a spus să fie clasificat, cu siguranță îl voi face public. Nu au reușit nimic? E ok. Dar trebuie să fie public, ca de asta tot alerg pe la instituții să aflați și dumneavoastră”

a declarat Cumpănașu.