Cele mai căutate joburi în luna noiembrie, pentru care s-au înscris peste 3.000 de candidaţi, au fost: poziţia de client misterios la o companie de cercetare de piaţă – 1.791 aplicanţi, jobul de lucrător comercial la un retailer de modă – 963 aplicanţi şi poziţia de partener servicii clienţi în cadrul unei bănci – 737 aplicanţi, potrivit unui portal de recrutare online, citat de Agerpres.

Cei mai activi în căutarea unui nou job în luna noiembrie a acestui an au fost în continuare candidații din domeniul financiar, fiind efectuate peste 100.000 de căutări pentru un job în acest domeniu în perioada septembrie – noiembrie.

Domeniile care s-au aflat în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, în luna noiembrie, au fost financiar – contabilitate, inginerie şi transport, cu peste 70.000 de căutări în total, precizează sursa citată.

„Angajaţii din resurse umane au continuat să fie activi în căutarea unui nou job şi în această lună, cu un total de peste 17.000 de căutări. Tendinţa a fost însă în scădere, numărul căutărilor fiind cu 24% mai mic faţă de octombrie. Alte domenii cu un număr mare de candidaţi interesaţi să-şi schimbe jobul în luna noiembrie au fost inginerie (peste 18.000 de căutări), transport (peste 17.000 de căutări), medical & pharma (peste 14.000 de căutări), business process outsourcing (peste 13.000 de căutări), vânzări şi juridic, cu peste 12.000 de căutări fiecare”,

menționează reprezentanții portalului de recrutare online, conform Agerpres.

Pe lângă căutările de joburi pe platforma de recrutare online, candidaţii au continuat şi în luna noiembrie să verifice joburile disponibile la companiile preferate, direct pe paginile de profil ale acestora din cadrul platformei.