Luni se desfășoară o nouă ședința a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi se află validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în condițiile în care precedentele două ședințe au fost boicotate.

Ministrul Justiției Ana Birchall s-a prezentat luni dimineață la sediul CSM pentru a participa la ședința decisivă, transmite mediafax.

Ultimele două ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din lipsă de cvorum. Mai exact, șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar și Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime două ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

În urma acestui boicot repetat, atât reprezentanţii societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, Victor Alistar şi Romeo Chelariu cât și Asociația Procurorilor din România le-au adus critici foarte dure protestatarilor din CSM, reamintindu-le magistraților instigatori la boicot că participarea la ședințele CSM face parte din sarcinile de serviciu pe care le au potrivit statutului de magistrat membru CSM, precum și obligațiile morale pe care le au că membri CSM în fața cetățenilor în conformitate cu statutul Consiliului Superior al Magistraturii.