Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, cea care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune ‘mama’. În imagini apare şi procurorul Maria Piţurcă, ce pare să o bruscheze pe fetiţă.

În rechizitoriul procurorul Mihaiela Iorga Moraru de la Secția de Investigare a infracțiunilor din justiție, cei de la DGASPC sunt acuzați că au falsificat mai multe documente, inclusiv cele trimise familiei din România, documente privitoare la procedura de adopție. Procurorii arată că cei de la DGASPC au datat cu două zile mai târziu un document prin care arătau că părinții Sorinei din România nu doresc să o adopte. În acelaşi rechizitoriu, sunt acuzați procurorii din acest dosar că nu au respectat legislația din România și tratatele internaționale privitoare la adopție. Procurorii mai sunt acuzați si că nu au ținut cont de interesul primordial al copilului, asta în condițiile în care era evident că minora Sorina se simțea ca într-o familie la Baia de Aramă, conform qmagazin.ro

Referatul Ordonanţei, Întoc… by on Scribd

Într-o completare transmisă miercuri de procurorul general al României, Bogdan Licu, către Curtea de Apel Craiova, care judecă joi cererea acestuia de revizuire a sentinței de adopție privind-o pe micuța Sorina Lucan, sunt subliniate mai multe ilegalități comise de angajații Direcției de Protecția Copilului, conform qmagazin.ro.

„În încercarea disperată de a-și acoperi flagrantele nelegalități, incompetența și superficialitatea cu care au tratat cazul acestui copil, au întocmit raportul final, în care recomandă încuviințarea adopției exclusiv în considerarea faptului că adoptatorii ar avea calitățile necesare pentru a fi părinți.

Însă, așa cum am precizat în preambulul prezentei cereri și așa cum recomandă Parlamentul European, prin Rezoluția din 2 februarie 2017, cu referire la aspectele transfrontaliere ale adopțiilor, scopul adopției nu este acela de a da adulților dreptul de a avea un copil, ci acela de a oferi copilului un mediu stabil, în care să crească și să se dezvolte în mod armonios, simțindu-se iubit și protejat.”

Arată Bogdan Licu în document.

Cererea de Revizuire a Proc… by on Scribd

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este aşteptată să se pronunţe, joi, cu privire la suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Antoaneta Piţurcă care a preluat brutal fetiţa de 8 ani de la asistentul maternal din Baia de Aramă.

Mandatul de percheziţie cu care s-a prezentat pentru preluarea copilului era unul pentru obţinerea de probe şi înscrisuri, nu pentru preluarea copilului!

Maria Antoaneta Piţurcă s-a prezentat la audieri, iar membrii Secţiei pentru procurori în materie disciplinară au amânat pentru joi pronunţarea unei soluţii.

UPDATE:  Secția de procurori a CMS a respins suspendarea din funcție a procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova asupra căreia planează suspiciuni de abuz asupra Sorinei, fetița ridicată cu mascații din Baia de Aramă.

Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revizuire a adopției internaționale pentru Sorina, fetița din Baia de Aramă în ciuda faptului că în urma anchetei SIIJ și a PICCJ au reieșit grave abateri în ce privesc procedurile de adopție atât ale DGASPC cât și ale procuroarei Maria Piţurcă.