În cursul zilei de marți, a izbucnit un incendiu la un punct de colectare și reciclare a autovehiculelor din Voluntari, chiar lângă șoseaua de Centură a Capitalei. Deși s-a intervenit cu 18 autospeciale și pompierii au localizat incendiul, focul s-a extins și a cuprins o suprafață de aproximativ 1.000 mp.

Dauna este reprezentată de un număr destul de mare de mașini mistuite de incendiu și din păcate putea fi și mai rău, daca incendiul s-ar fi  extins și la spațiile de depozitare și bineînțeles la utilajele existente în acele spații. Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat:

„Pericolul de propagare există în continuare, la o hala metalică din vecinătate. Nu sunt persoane rănite. Nu au fost identificaţi hidranţi, se va alimenta de la operatori economici privaţi din zonă (centre comerciale)”.

Un mesaj de avertizare au primit și cetățenii din partea Departamentului pentru Situații de Urgență prin intermediul sistemului Ro-Alert.

„Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor DSU-IGSU”.

Echipele Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și ale Agenției pentru Protecția Mediului (APM) București au fost la fața locului și au prelevat probe, având în vedere norul de fum provenit de la respectivul incendiu. De asemenea  Ministerul Mediului, conform AGERPRES, a făcut următoarele precizări:

„Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în cursul acestei zile (marţi, n.r.), circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre Sud-Sud-Vest către Nord-Nord-Est, astfel că evoluţia norului de fum provenit de la incendiul din zona Afumaţi-Voluntari va fi de relativă staţionare şi dispersie. Ulterior, norul va avea o deplasare uşoară către Nord-Nord-Est. În plus, echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti se află la faţa locului, cu auto-laboratorul mobil pentru prelevarea de probe şi verifică nivelul de emisii din zonă” .

Cu siguranță verificările vor continua, iar rezultatele probelor luate  vor fi date publicului larg într-un timp cât mai scurt.

credit foto: dcnews.ro