Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că în şedinţa de guvern de joi va încerca să găsească o soluţie astfel încât angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE și nu și-au primit salariile în urma blocajului guvernamental să îşi primească salariile. Anunțul prim-ministrului Dăncilă vine în contextul comunicatului făcut de  Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex” conform căruia, aproximativ 10.000 de angajaţi din ministerele care au aparţinut ALDE nu şi-au primit salariile, deoarece miniştrii demisionari nu au lăsat, prin ordin, înlocuitori care să semneze statele de plată, ministrii fiind ordonatori de plăţi.

„Mâine (joi – n.r.) voi avea şedinţă de guvern şi voi încerca să găsesc o soluţie astfel încât oamenii să îşi primească salariile. Oamenii nu trebuie să fie victime ale deciziilor politice. Aşa cum am găsit o soluţie ca să îşi primească pensiile, şi mâine voi căuta o soluţie ca oamenii să îşi primească salariile. Dincolo de lupta aceasta politică, dincolo de orgoliul unora, sunt oameni care trăiesc de la salariu la salariu şi nu trebuie să ne jucăm cu astfel de lucruri, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate”,

a afirmat Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, întrebată dacă joi se va adopta în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru ca angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE să îşi primească salariile.

Potrivit unor surse guvernamentale, în ședința de joi, Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, prin care secretarii generali din ministere să poată semna state de plată şi facturi, astfel încât salariile blocate să poată fi transferate către angajați.

Tot în şedința de Guvern de joi, se va discuta și un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se dorește prelungirea termenului de înregistrare a cetăţenilor români care doresc să voteze din străinătate la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019 va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de joi, iar AEP a luat hotărârea de a menţine aplicaţia deschisă înregistrărilor“,

a precizat, miercuri, Viorica Dăncilă.

Foto: gov.ro