Singura companie de stat cu activități de comerţ cu amănuntul, Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea”, a deschis luni, 14 octombrie, prima sa unitate din Capitală. Până acum a mai fost inaugurat un astfel de magazin la Sibiu.

Luni, 14 octombrie, ora 15:30, se va deschide oficial primul magazin alimentar din București, deținut de stat, anunță Ministerul Agriculturii. Unitatea este situată pe strada Biserica Enei, sector 1, în centrul capitalei, potrivit economica.net.

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, companie cu capital integral de stat, a fost înființată anul trecut prin hotărâre de guvern cu scopul declarat de valorificare a resurselor şi producţiei agricole naţionale și să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe.

Preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea”, Adrian Izvoranu, a anunţat recent că vor fi deschise magazine în oraşele Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara. Planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine, potrivit sursei citate.

„În zilele următoare o să deschidem la Bucureşti, în Craiova, în Slatina, la Piteşti, la Timişoara, în Teleorman, peste tot, până la sfârşitul anului să avem. Aceasta este sarcina primită de la Adunarea Generală a Acţionarilor şi anume aceea de a realiza, în prima etapă, în fiecare capitală de judeţ câte un magazin, şi nu numai, pentru că am început şi la nivelul producătorilor să le asigurăm condiţiile necesare pentru preluarea producţiei şi pentru pregătirea producţiei”,

a declarat Petre Daea la deschiderea Brânzăriei din Sibiu, care a avut loc în 7 octombrie 2019.

Foto: Inquam/Ovidiu Dumitru Matiu