În mai puțin de două săptămâni Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că un tren privat de marfă a deraiat, fiind cel de-al treilea tren care se află în aceată situație. Acest tren a derait în stația din comuna ZAM, din județul Hunedoara. Din păcate cinci vagoane au sărit de pe șine, iar angajații regionalei CFR Timișoara încearcă să deblocheze ruta.

Trenul deraiat aparține operatorului privat DB Cargo Rail România, care are în compunere 20 de vagoane și care circula pe ruta Curtici – Giurgiu Nord, informează tion.ro.  Din fericire, vagoanele nu reprezintă un pericol deoarece au o încărcătură cu role de hârtie igienică. De altfel, reprezentanții CFR informează:

„La faţa locului echipele feroviare de intervenţie ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria”.

De asemenea cauzele accidentului feroviar urmează să fie stabilite de o comisie de anchetă, după ce se vor face cercetările necesare. Astfel de incidente sunt posibile din cauza faptului că în ultimii ani nu s-au investit bani în infrastructura feroviară, în trenuri ori locomotive și nici în terasamentele speciale și în același timp necesare pentru trenuri.

Nu trebuie să uităm nici de faptul că două trenuri au deraiat pe data de 2 martie, în decurs de câteva ore, drept dovadă că infrastructura feroviară are nevoie de investiții urgente pentru reparații capitale. Unul dintre trenuri circula pe ruta Brașov – Mediaș și a deraiat dimineața în județul Brașov în localitatea Racoș. Câteva ore mai târziu locomotiva trenului de pe ruta Brașov – Curtici a deraiat la ieșirea din localitatea Săvârșin din județul Arad.

Am putea spune că sunt mult mai multe cazuri în care trenurile au deraiat și asta doar pentru acest început de an. Să nu uităm că în anumite situații asemănătoare au fost din păcate și victime. De aceea este foarte important ca reprezentanții CFR să ia măsuri și să se evite astfel de situații neplăcute.