VINVEST este Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara , iar anul acesta ediția a XVI-a va avea loc în perioada 19 – 21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Acest eveniment are loc cu sprijinul a peste 100 de parteneri, dar și colaboratori. Iar printre co-organizatorii Salonului Internațional de Vinuri din Timișoara se numără Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara și Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST.

Ba mai mult decât atât VINVEST își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism.  De asemenea în cadrul acestui Salon de Vinuri vor fi prezenți atât producători din țară, cât și de peste hotare, iar printre partenerii cu tradiție se vor număra cei din Serbia, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova.

În cadrul programului evenimentului veți avea parte de diferite acțiuni printre care prezentări, activități gastronomice sau din domeniul artei și literaturii, simpozioane științifice, dar și expoziția ad-hoc cu 100 de sticle de vin. “Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, “Vinuri noi și vinuri vechi”, “Vinul și sănătatea” vor fi dezbătute de specialiști titrați în domeniu- prof.dr. Ioan Nămoloșanu și prof.dr. Arina Antoce- și accesibile tuturor celor interesați, potrivit unui anunț al organizatorilor postat pe pagina de internet a evenimentului.

Totodată în seara de 14 aprilie a avut loc pre-evenimentul de degustare, prilej cu care 45 de vinuri care au aparținut celor 15 producători români, dar și străini au fost degustate. Acest pre-eveniment a avut loc pentru celebrarea deschiderii a celei de-a XVI-a ediții a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, iar invitații care au fost prezenți la restaurantul Vineri 15 au putut degusta vinuri produse de către: COTNARI, crama Hermeziu, VINCON Romania, Thesaurus Wines, crama Aramic, crama Gabai, crama Dealul Dorului, Podgoria Silvania, Domeniile Sâmburești, Domeniile Sera, crama TRANTU, crama Vinuri Republica Moldova și Domeniile Urlați. Și tot aici trebuie să adăugăm faptul  că au fost degustate și vinuri ecologice Lacrimi de Lună, vinuri produse de Fema Măgureni.

De asemenea, în perioada imediat anterioară VINVEST va fi organizată cea de-a XIV-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, în zilele 17-18 aprilie, în aceeași locație- Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Așadar în cazul în care vă doriți să participați la acest Salon de Vinuri, vineri și sâmbătă o puteți face de la 10.00–19.00, iar duminică de la 10.00–17.00. Biletul de intrare la acest eveniment costă 25 lei, și reprezintă costul unui pahar special, pe care bineînțeles îl puteți utiliza în nenumăratele degustări din cadrul Salonului.

credit foto: vinvest.ro