Liberalul Rareș Bogdan, într-un interviu acordat DC News, a comentat și pe tema pensiilor magistraților. Acesta a spus că va propune tăierea acestor pensii, declarând că va încerca să își convingă colegii de partid să susțină această propunere și, totodată, se va lupta în PNL pentru impunerea acestei măsuri. Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, proaspăt pensionat, a fost menționat de fostul jurnalist ca având o pensie prea mare.

„Nu pot să aibă pensii de 350 de milioane şi marea masă a cetăţenilor… Domnul Augustin Lazăr, dacă va avea 300 de milioane, va avea posibil 120 de milioane pentru că, pe contributivitate, va obţine atât. Eu nu sunt mincinos. Dacă am spus aşa, aşa vom face. Iar dacă nu vor face asta colegii mei, vor avea o problemă direct cu mine. Să vedem ce o să îmi facă. Sunt cinci ani europarlamentar”, a spus Rareş Bogdan, la DcNews.

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, și-a depus cererea de pensionare în luna aprilie, după ce fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-a respins candidatura pentru un nou mandat de procuror general. Augustin Lazăr are 63 de ani și o vechime de 36 de ani ca procuror, iar în această situație pensia sa se va ridica la suma de 27.000 de lei lunar.

Foto:Capital