Potrivit unui anunț postat luni, pe Facebook, de către vicepremierul Raluca Turcan, Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la patru la doi ani în ce privește școlarizarea pentru INM. Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor”,

se arată în anunțul postat de Raluca Turcan pe Facebook.

Totodată, Raluca Turcan susține că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că listarea companiilor de stat la bursă este una din prioritățile guvernului pe care îl conduce. Orban spune că doar listarea la bursă poate oferi certitudinea că toate companiile vor deveni competitive.

„Companiile trebuie listate la bursă. Când le listezi la bursă ai mai multe opțiuni. Odată ce intră acționari minoritari ai obligații pe care trebuie să le respecți. Listarea la bursă este cea mai bună soluție. Eu sunt adeptul listării la bursă, indiferent că este vorba de Hidroelectrica, CEC Bank.”,

a declarat Orban.

Foto:gov.ro