Urmărită de peste 70 de mii de persoane pe facebook, Olivia Steer este o cunoscută militantă împotriva vaccinări. În plină epidemie de gripă, în timp ce autoritățile medicale îndeamnă populația să se vaccineze, soția lui Andi Moisescu, a postat o rețetă naturistă a vaccinului antigripal. Raed Arafat a reacționat, catalogând metodele promovate de Olivia Steer drept iresponsabile, metode ce nu se bazează pe nimic științific.

“Sunt iresponsabile, nu se bazează pe nimic ştiinţific când vii şi recomanzi usturoi şi ceapă pentru prevenirea gripei. Da, sunt alimente care sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că previn gripa, cum previne vaccinul.Nu e suficient să fii o persoană cunoscută public şi înseamnă că orice zici, e corect. Deci, trebuie să ai probe, trebuie să ai justificări, trebuie să ai argument. În momentul în care nu se mai vaccinează oamenii şi în momentul în care majoritatea populaţiei nu se mai vaccinează, atunci încep să apară epidemiile grave şi încep să apară decesele într-un număr foarte mare. Vaccinurile, până acum, au salvat sute de mii de vieţi şi au prevenit milioane de îmbolnăviri, de foarte multe boli” a decarat medicul Raed Arafat la Digi.24

Rețeta naturistă pe bază de ceapă și usturoi postată de Olivia Steer pe facebook nu l-a convins pe Raed Arafat, acesta clamând lipsa de rezultate medical și a studiilor clinice. El a catalogat acest gen de informații oferite de Olivia Steer, drept o formă de fake news. Raed Arafat consideră că astfel de poziții nu fac decât să pună viața oamenilor în pericol.

Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se supere Tanti Pintea și Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici macar pe hîrtie. Și apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziții de vaccinuri. Și asta nu e frumos deloc! a scris Olivia Steer.