Programul de succes Rabla debutează și în 2019 cu un plafon maxim de finanţarea de 9.200 de lei pentru cumpărarea unei maşini noi, dar și cu condițiile ușor schimbate față de anul trecut, doritorii trebuind:

  • să aibă domiciliul în România;
  • să nu aibă datorii la stat;
  • maşina care este dată la casat trebuie să aibă cel puţin opt ani vechime şi ITP (inspecţie tehnică periodică) valabilă.

Dacă sunt îndeplinite aceste prime trei condiții, doritorii trebuie să se înscrie la un dealer autorizat, după care vor duce maşina veche la REMAT și o vor radia din circulaţie. Cu voucherul de casare pe care îl primesc de la REMAT pot ulterior intra în posesia unei noi maşini, statul fiind cel care virează banii direct dealerului. Şi în acest an prima pentru casarea unei maşini vechi se menţine la valoarea de 6.500 de lei. Suplimentar, cei interesaţi pot obţine un ecobonus de 1.000 de lei şi/sau un ecobonus de 1.700 de lei, în funcţie de caracteristicile maşinii pe care intenţionează să o cumpere. Aşadar, clienții care vor să-şi schimbe maşina veche vor putea obţine până la plafonul maxim de 9.200 de lei.

O altă condiție importantă este că în cazul mașinilor cu motorizare clasică pe combustibili fosili, acestea vor trebui să genereze cel mult 120 g CO2/km, spre deosebire de limita de anul trecut, care a fost de 130 g CO2/km.