După ce săptămâna trecută Partidul Național Liberal a înregistrat domeniul de internet romaniameritamaimult.ro, sloganul de campanie al social-democraților, luni, 08.04.2019, PSD a dat în judecată PNL și ICI (Institutul care gestionează domeniile de internet .ro) acuzând încălcarea drepturilor de autor din partea liberalilor.

La solicitarea HotNews.ro, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică a oferit o reacție cu privire la modul în care se face atribuirea domeniilor de internet de către RoTLD.

“ICI București a respectat reglementările în vigoare. Domeniul la care faceți referire a fost atribuit primului solicitant, fiind disponibil. RoTLD acordă domeniile conform principiului – primul venit, primul servit. ICI București a fost notificat cu privire la existența pe rolul instanței a unei cereri de chemare în judecată a deținătorului dreptului de utilizare a numelui de domeniu la care faceți referire. ICI București prin RoTLD va aplica decizia instanței și va proceda în concordanță cu aceasta.” se arată în răspunsul oferit de ICI, HotNews.ro.

În acest caz au fost înregistrate două procese la Secţia a-III-a Civilă aTribunalul București dosarul nr. 10260/3/2019 și dosarul 10262/3/2019 (având ca obiect ‘ordonanţă preşedinţială drepturi de autor’). În ambele dosare, PSD are calitatea de reclamant, pârâții find Partidul Național Liberal și Insitutul Național de Cercetare în informatică (ICI).

O reacție în acest caz a oferit și  secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

“Noi am cumpărat acest domeniu, este o piață liberă. Domeniul e proprietatea PNL. L-am cumpărat pentru că inclusiv noi, PNL, credem că România merită mai mult. Am redirecționat de pe acest domeniu pe domeniul PNL pentru că România merită mai mult decât PSD, merită să fie în primul rând, nu la coada Europei unde ne duce PSD. Adevăta judecată cu PSD va fi pe 26 mai.” a declarat  Sighiartău.

Domeniul cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro, a fost înregistrat de PNL pentru o perioadă de un an începând cu data de 28 martie 2019, termenul de expirare fiind 27 martie 2020.