Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a creat un sondaj pe pagina sa de socializare în care întreabă internauţii dacă sunt de acord cu propunerea legislativă care prevede ca începutul anului şcolar să fie fixat în a treia zi de luni din septembrie şi a afirmat că propunerea o va depune săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educației Naționale prin care să se fixeze începutul anului școlar în a treia zi de luni din septembrie. Sunteți de acord?”.

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie, ca urmare a discuțiilor purtate între reprezentanții Ministerului Educației Naționale și partenerii săi de dialog social.

Premierul Viorica Dăncilă solicitase Ministerului Educaţiei prelungirea vacanţei de vară cu o săptămână, astfel încât anul şcolar să înceapă pe 16 septembrie, motivând că aceasta este dorinţa patronatelor din turism.