Programul Rabla Clasic va fi suplimentat, începând de luni, cu 20.000 de prime de casare care însumează suma de 130 milioane de lei. Numărul primelor de casare va ajunge astfel, în 2019, la 55.000 şi va depăşi cifra primelor acordate în cei 16 ani de când este derulat programul, se arată într-un de comunicat de presă remis mediafax.

„Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (<<Rabla Clasic>>). Programul <<Rabla Clasic>> a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare”,

informează Administraţia Fondului pentru Mediu, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăşi numărul primelor de casare acordate până acum de Administraţia Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în 2019. De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanţări în cuantum de 9.200 lei”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Programul de succes Rabla a debutat în 2019 cu un plafon maxim de finanţarea de 9.200 de lei pentru cumpărarea unei maşini noi, dar și cu condițiile ușor schimbate față de anul trecut, doritorii trebuind:

  • să aibă domiciliul în România;
  • să nu aibă datorii la stat;
  • maşina care este dată la casat trebuie să aibă cel puţin opt ani vechime şi ITP (inspecţie tehnică periodică) valabilă.

Dacă sunt îndeplinite aceste prime trei condiții, doritorii trebuie să se înscrie la un dealer autorizat, după care vor duce maşina veche la REMAT și o vor radia din circulaţie. Cu voucherul de casare pe care îl primesc de la REMAT pot ulterior intra în posesia unei noi maşini, statul fiind cel care virează banii direct dealerului. Şi în acest an prima pentru casarea unei maşini vechi se menţine la valoarea de 6.500 de lei. Suplimentar, cei interesaţi pot obţine un ecobonus de 1.000 de lei şi/sau un ecobonus de 1.700 de lei, în funcţie de caracteristicile maşinii pe care intenţionează să o cumpere. Aşadar, clienții care vor să-şi schimbe maşina veche vor putea obţine până la plafonul maxim de 9.200 de lei.

O altă modificare interesantă este că tichetele de la Rabla 2019 se pot folosi în acest an și ca avans pentru achiziționarea unei mașini noi cu ajutorul programului „Prima mașină”. Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a accesa acest program, citiți aici!