Procurorul general al României, Bogdan Licu anunță deschiderea unui dosar penal in REM la SIIJ pentru abuz in serviciu în cazul fetiței luată cu mascații pentru înfiere în Mehedinți. De asemenea în declarația din fața presei pe la Parchetul General, Bogdan Licu a anunțat depasarea în regim de urgență a unei echipe de magistrați și polițiști judiciari la Judecătoria Craiova pentru desfășurarea unei anchete în acest caz, Bogdan Licu anunțând că are toleranță zero la abuzuri, pentru acestă procedură existând un set clar de legi și proceduri, echipa de anchetă urmând să cerceteze dacă acestea au fost respectate în cazul fetiței din Mehedinți.

„Nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce au fost prezentate de dvs în mass media. Până la acest moment nu am dorit să facem public acest lucru din rațiuni ce țin de managementul dosarului. La Parchetul Curții de Apel Craiova a ajuns o echipă. În cadrul acestui dosar sunt verificate absolut toate faptele care au condus la această situație nefericită”

A spus Licu, care a precizat că fetița nu ar trebui să părăsească țara până la clarificarea situației și nu vor exista garanții depline că aceasta se va face în condiții de siguranță fizică și mai ales psihică.