Primăria Municipiului București a anunțat printr-un comunicat de presă remis miercuri, că instituţia trebuie să indexeze nivelurile impozitelor din Bucureşti la rata inflaţiei începând cu anul viitor. Potrivit reprezentanților PMB, din 2020, impozitul plătit de bucureșteni pentru locuințe și anumite categorii de autoturisme va fi mai mare.

Primăria Capitalei are obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele în funcţie de indicele de inflaţie (…) Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2020 ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6%. Mai mult decât atât, facem precizarea că, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţă decizională în administraţia publică, proiectul de act normativ este necesar a fi adus la cunoştinţă publică, cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre analiză, avizare şi adoptare de către autorităţile publice”, se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri, de Primăria Capitalei, conform Mediafax.

Din 2020 impozitul pentru locuinţe plătit de persoane fizice rezidente va fi mai mare în funcție de tipul locuinței:

  • 4-7 lei garsonieră
  • 4-9 lei apartament cu 2 camere
  • 7-12 lei apartament cu 3 camere
  • 9-18 lei apartament cu 4 camere

Impozitul mărit pentru mijloacele de transport va fi plătit doar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2.000 cmc unde, creşterile variază, între 10 şi 294 de lei. Pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2.000 cmc nu există creştere și nici pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone.