În urma anunțului de acum câteva zile al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, conform căruia, începând de anul viitor mașinile din provincie care circulă în București vor plăti o vignetă de intrare în oraș, primarul din Comarnic, Sorin Popa, anunță că are de gând să facă același lucru pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov, considerând că poluarea este la fel de mare și în cazul acestor mașini care tranzitează Comarnicul în drumul lor spre Valea Prahovei.

„Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”,

a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, informează Ph-online.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță vinietă pentru intrarea în București pentru mașinile din afară Bucureștiului/Ilfov și INTERZIS pentru mașinile nonEURO, Euro 1 și Euro 2, excepție făcând autospecialele serviciilor de urgență și administrație a orașului.

Prețul anunțat pentru vinieta de intrare în București este de 10 lei/zi, sau 1.900 lei/an. Monitorizarea se va face cu ajutorul camerelor montate la intrarea în București și intersecțiile din oraș. Vinietele se vor putea cumpăra online, prin SMS sau de la benzinării.

Proiectul de lege a fost lansat în dezbatere publică și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Update: Primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, a infirmat informația legată de instituirea taxei de intrare în localitate.

„Nu zic că nu mi-ar plăcea să pun taxă, dar nu avem cum legal. Prin orașul Comarnic trece, de la un capăt la altul, DN1, iar drumul național este în administrarea CNAIR. Prin urmare, chiar dacă aș vrea să pun taxă nu am cum, pentru că drumul nu este în administrarea Primăriei Comarnic”
a precizat pentru Observatorulph.ro Sorin Popa, primarul orașului Comarnic. .