Premierul demis Viorica Dăncilă anunță că s-au luat toate măsurile pentru pregătirea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale atât în țară, cât și în afara țării unde vor fi organizate 835 de secții de votare, un număr dublu față de secțiile organizate pentru alegerile europarlamentare.

Viorica Dăncilă a lansat un atac voalat și la președintele Iohannis, ținând să precizeze că această organizare are loc „în condițiile în care nu avem desemnat un ministru interimar la MAI”.

„Am luat toate măsurile pentru pregătirea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale astfel încât să asigurăm dreptul la vot tuturor cetățenilor români atât în țară, cât și în afara granițelor țării. Românii din Diaspora au la dispoziție trei zile. În plus, avem în vedere creșterea secțiilor de votare la 835, aproape dublu față de alegerile europarlamentare din luna mai. Sunt informată în permanență în legătură cu pregătirea procesului electoral. Inclusiv, astăzi, pe agendă avem o informare cu privire la măsurile luate pentru buna desfășurare a scrutinului prezidențial. Toate acestea în condițiile în care nu avem desemnat un ministru interimar la MAI”,

a spus Dăncilă în deschiderea şedinţei de guvern.