Ordinul 1428 privind modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul a fost publicat în Monitorul Oficial!

Potrivit ordinului publicat, vineri, în Monitorul Oficial, fișa medicală necesară pentru reînnoirea permisului auto sau la obținerea acestuia este valabilă pe o perioadă de un an.

Anterior, documentul era valabil timp de șase luni.

„Valabilitatea fișei medicale prevăzute este de 1 an de la data emiterii fișei medicale de către unitatea de asistență medicală ambulatorie autorizată”, precizează Ordinul nr. 1428/2019 privind modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul”,

citat de bugetul.ro.

Mai mult, a apărut un nou model de fișă medicală, ce conține și control pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanții de permise pentru grupa II.

În cazul în care la una dintre concluziile medicale la specialitățile prevăzute: Medicină intern, Pneumologie, Ortopedie și traumatologie, Neurologie, Psihiatrie, Otorinolaringologie, Oftalmologie, solicitantul fișei medicale este menționat ca inapt conducere auto, atunci aceasta va fi și concluzia finală.

Foto: libertatea.ro