Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat duminică seara la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei Române, care s-a desfăşurat în Piaţa Universităţii. Ei au plecat alături de sutele de participanţi, într-un marş de comemorare a Revoluţiei Române, care a avut ca punct de pornire Piaţa Victoriei, cu traseul Piaţa Universităţii – sediul Ministerului de Interne.

Şeful statului a postat pe Facebook mai multe fotografii de la marş şi de la ceremonia de comemorare a eroilor Revoluţiei care a avut loc duminică seara, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne.

„Suntem aici pentru că avem datoria să rememorăm izbânda unei generaţii pe care s-a clădit România europeană, astfel încât noi să putem trăi astăzi liberi între hotarele ţării noastre. Eroii şi martirii noştri au fost împreună şi tot împreună au izbândit. A fi împreună şi pe mai departe ca naţiune înseamnă a continua să păstrăm Revoluţia Română din Decembrie 1989!”,

precizează Iohannis în textul postării.

Între cei prezenţi la manifestare s-au mai aflat ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale – Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, conform Agerpres.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” scandând „Cinste lor, eroilor!”, „Cine a tras în noi, între 18 şi 22?”, „Păcat de sângele vărsat!”, „Jos comunismul!”.

În fruntea coloanei s-a aflat un banner inscripţionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani: „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim/Ori învingem, ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea