Președintele Comisiei de Învățământ din Senat, Liviu Pop,  a declarat la întâlnirea anuală cu reprezentanții părinților, că una din cauzele pentru decalaje în promovarea legii educației a fost „frâna legislativă” pusă de președintele României, care a atacat-o la CCR.

“Un lucru a fost frâna legislativă. Am modificat acum două săptămâni legea educaţiei naţionale, n-am făcut tam-tam pentru că s-a apropiat campania electorală. Sper ca preşedintele statului să o promulge pentru că astăzi (vineri n.r.) e ultima zi în care poate să o promulge şi să nu o atace din nou la Curtea Constituţională, sau să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educaţiei din România”, a spus Liviu Pop, potrivit Mediafax, în cadrul şedinţei anuale a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Fost ministru al Educației, Liviu Pop,  a menţionat că modificarea legii naţionale a educaţiei a fost realizată în sensul introducerii posibilităţii autorităţilor locale de a dota şcolile din cota defalcată a TVA-ului.

“Ce am făcut în acea modificare a legii naţionale – am introdus posibilitatea autorităţilor locale ca din cota defalcată de TVA să poată face dotarea şcolilor, să poată cumpăra mobilier şcolar, aparatură în unităţile şcolare şi toate celelalte, pe lângă cheltuielile materiale pe care le dă Guvernul prin această Hotărâre de Guvern”, a precizat senatorul PSD.

Președintele Comisiei de Învățământ a mai spus că, “dacă nu o să reuşim să separăm cele două elemente – actul educaţional faţă de infrastructură, vom merge în continuare împiedicaţi”.

Foto:Mediafax