Președintele Curții Constituționale (CCR), judecătorul Valer Dorneanu, a declarat miercuri pentru STIRIPESURSE.RO că fostul membru CCR Petre Lăzăroiu ar trebui să spună în ce au constat presiunile pe tema completurilor specializate.

Valer Dorneanu, președinte CCR: – Dati-mi voie să nu fac niciun comentariu. Ca președinte, eu vă spun că înțeleg să nu fac niciun comentariu legat de ce a spus un fost coleg de-al meu.

– Dar este adevărat sau nu?

–  Dacă spun că nu fac niciun comentariu, cum să spun că este adevărat sau nu este adevărat?

– Veți face comentarii pe viitor?

– O să vedem în evoluția dinamică a declarațiilor care se vor face în continuare. Dl Lăzăroiu, dacă s-a simțit presat, influențat, să spună în ce a constat asta. Nu am de gând să fac asemenea comentarii. Problema mea este că contribuie alături de colegii mei să dăm soluții corecte pe care le explicăm în deciziile pe care le luăm și în comunicatele de presă. În rest, nu este atributul nostru să facem declarații de presă, să ne dăm cu presupusul, să dăm dreptate unora sau altora. Nicio instanță constituțională nu face așa ceva. Mă abțin de la orice comentarii care pot produce efecte negative asupra Curții.

A declarat președintele Curții Constituționale (CCR), judecătorul Valer Dorneanu.

Reamintim faptul ca fostul judecator Petre Lăzăroiu a denunțat presiuni asupra CCR în cazul deciziei care îl privea pe Liviu Dragnea în ce privesc completele ilegal constituite la ICCJ, potrivit deciziei luate miercuri de CCR. Declarația a fost făcută la Antena3, unde a mai susținut că procesul lui Liviu Dragnea a fost unul atipic, decizia CCR fiind amânată până la condamnarea definitivă a lui Dragnea.