În ședința de Guvern de miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis o solicitare către ministrul Educaţiei Naționale, Ecaterina Andronescu, prin care i-a cerut să ia în calcul începerea anului şcolar în data de 16 septembrie și nu pe data de 9 septembrie așa cum, în luna aprilie, ministerul Educației Naționale a publicat în Monitorul Oficial ordinul cu structura anului şcolar 2019 – 2020. Potrivit ordinului publicat în MO, cursurile în noul an școlar ar urma să înceapă pe data de 9 septembrie 2019 şi se vor încheia în 12 iunie 2020.

“Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, a spus, potrivit Agerpres, premierul Viorica Dăncilă.

Tot miercuri, premierul a anunţat că în şedinţa de Guvern vor fi aprobate fondurile pentru programul prin care elevii vor beneficia de fructe, legume, lapte şi produse lactate, dar şi produse de panificaţie.

“Astăzi (miercuri – n.r.), asigurăm fondurile necesare pentru implementarea programului pentru şcoli în anul şcolar 2019 – 2020 de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, dar vor fi şi învăţaţi cu privire la obiceiurile alimentaţiei sănătoase.

Potrivit declarațiilor făcute de  premier înainte de începerea ședinței de Guvern, valoarea totală a programului pentru şcoli în anul şcolar 2019-2020 este de aproximativ 540 milioane lei, bani asiguraţi atât de la bugetul de stat dar şi din fonduri europene. Potrivit sursei citate, Dăncilă a adăugat că acesta este un program care se derulează de mai mulţi ani, apreciat de copii şi a dat asigurări că va fi implementat în continuare.

Foto:Agerpres