În cazul fetiței de opt ani, înfiată de o familie din SUA și luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal din Baia de Aramă, județul Mehedinți, premierul Viorica Dăncilă cere anchetă de urgență ministerelor de resort și aplicarea de măsuri dure în cazul în care în urma anchetei sunt constatate abuzuri de procedură.

Am cerut de urgență o anchetă în cazul Sorinei, în condiții de calm și strictă respectare a legii, precum și consiliere psihologică pentru copil. Integrarea fetiței într-o familie și un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate și ar trebui să fie prioritatea noastră absolută.

Cu sentimentele și sănătatea emoțională a unui copil nu trebuie să se joace nimeni, cu atât mai puțin să o convertească într-o miză politică. Sunt mamă, eu însămi am trecut printr-un proces de adopție și știu foarte bine ce înseamnă.

Condamn cu vehemență orice formă de abuz și nerespectare a drepturilor copilului și vă asigur de toată implicarea mea în acest caz, precum și de sancționarea celor ce vor fi găsiți vinovați”

A scris Dăncilă pe Facebook.

Reamintim faptul că vineri, Sorina, o fetița de opt ani a fost luată cu forța din casa asistentului maternal pentru a fi dată spre adopție unei familii din SUA în baza unei hotărâri judecătorești definitive de catre procurorul de caz care a cerut sprijinul mascaților, imaginile stârnind un val de revoltă și emoție. Fetița era crescută în sânul familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți, de la vârsta de un an și două luni și îi consideră pe aceștia că fiind părinții ei, confom facebook.com/StiriGazetaRomana.