Petre Lăzăroiu, fost judecător constituțional în funcție până la începutul lunii iunie, denunță presiuni asupra CCR în cazul deciziei care îl privea pe Liviu Dragnea în ce privesc completele ilegal constituite la ICCJ, potrivit deciziei luate miercuri de CCR. Declarația a fost făcută la Antena3, unde a mai susținut că procesul lui Liviu Dragnea a fost unul atipic, decizia CCR fiind amânată până la condamnarea definitivă a lui Dragnea.

Am fost judecător raportor la începutul lui aprilie, nu am apucat să mă pronunț. Pot să vă spun, în principiu, sunt convins, deși nu am văzut soluția, colegii vor spune în dispozitiv că procesele vor fi rejudecate dacă nu sunt defintivie, am mai spus asta.

Despre dosarul lui Dragnea, dacăsunt decizii defintivie, în principiu nu se poate, dar dosarul lui Dragnea e atipic, a ridicat o excepție legat de completul de 3, i-a fost respinsă, ca urmare a respingerii a făcut sesiare de neconstituționalitate la ICCJ, s-a grăbit să judece și eu zic că ei ar fi trebuit să aștepte decizia Curții Constituționale.

Liviu Dragnea are motive de revizurire și de contestație în anulare, nu sunt penalist. Eu nu cred că ținta a fost băgarea lui Dragnea în pușcărie, ci dispariția de pe scena politică.

Cu siguranță decizia în dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politică!

Aici este vorba despre ceva simplu: am întrebat-o pe doamna Tarcea dacă respectiva lege mai este respectată. Ea ne-a spus că respectiva lege nu produce efecte negative. Eu am întrebat dacă ICCJ mai aplică legea sau nu.

A lăsa ICCJ să hotărască în locul Parlamentului este deja prea mult, este un foarte mare derapaj constituțional!

Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă.

Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles.

Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă

A declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.