Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru, doi deputați PSD, au depus în Parlament o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, conform propunerii, persoanele care au împlinit vârsta de 24 de ani și dețin de minim 2 ani un permis categoria B, ar putea conduce scutere și motociclete cu capacitateacilindrică de maxim 125 cm³.

În propunerea legislativă depusă la Senat, cei doi deputați PSD, susțin că în actuala legislație nu există niciun amendament care să vină în ajutorul posesorilor de permis categoria B, dacă aceștia doresc obţinerea permisului categoria A1. Conform legislației actuale, permisul categoria A1 dă dreptul posesorilor să conducă pe drumurile publice motorete, motociclete și motoscutere cu cilindree maximă de 125 cm³ și puterea maximă de 11 Kw(15 cp).

Astfel, cei doi social-democrați, doresc completarea legii cu un nou articol:

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm³, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”

Senatul este prima cameră sesizată, în cazul în care propunerea celor doi deputați va trece, Camera Deputaților va fi for decizional.

Foto:motorcyclenews.com