Papa Francisc va începe vineri o vizită în România, unde va avea o nouă oportunitate de a transmite un mesaj al integrării europene și unde va aduce un omagiu creștinilor uciși în perioada dictaturii comuniste, scrie Reuters, conform Mediafax.

Aceasta este cea de-a doua vizită a Suveranului Pontif în Europa de Est în această lună. Papa Francisc va sta trei zile în România, țară majoritar ortodoxă, în care catolicii reprezintă puțin peste 5% din populație.

La începutul lunii mai, Papa a vizitat Bulgaria și Macedonia de Nord, unde a discutat despre subiecte precum migrația și apartenența la Uniunea Europeană.

La sosirea sa la București, Papa va ține un discurs în fața reprezentanților autorităților centrale și a membrilor corpului diplomatic. Suveranul Pontif a folosit în repetate rânduri astfel de ocazii pentru a promova moralitatea politică și unitatea europeană.

Vizita Papei Francisc vine la 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea. Spre deosebire de acesta din urmă, care a vizitat doar capitala țării, Papa Francisc va vizita Moldova, dar și Transilvania, provincie istorică unde trăiește o importantă comunitate maghiară.

Sursa foto: cotidianul