Declic organizează joi, în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), acţiunea „Vrem spot de interes public pentru reciclare”.

Potrivit organizatorilor, prin intermediul iniţiativei se doreşte semnalarea lipsei de implicare a autorităţilor în informarea populaţiei despre colectarea separată a deşeurilor.

În acest sens, peste 10.000 de membri ai comunităţii Declic cer Ministerului Mediului să producă un spot video şi audio privind importanţa reciclării, pe care apoi să îl propună Consiliului Naţional al Audio-Vizualului, pentru a fi difuzat la radio şi tv în regim de mesaj de interes public, pe o perioadă îndelungată de timp. Solicitările Declic au fost formulate în petiţia „Reciclare: vrem spot de interes public”.

La eveniment, Declic va aduce un televizor pe care vor rula mesaje de interes public despre reciclare, pentru a atrage atenţia asupra importanţei problemei privind colectarea separată a deşeurilor.

„Unul dintre motivele pentru care suntem pe penultimul loc în UE la reciclare este implicarea scăzută a cetăţenilor în acest proces. Pentru mulţi cetăţeni din România, televizorul şi radioul sunt principalele medii de informare. La fel cum mulţi dintre noi ştim pe de rost fraza <<Consumul excesiv de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii>>, ar trebui să ştim şi că galben este pentru deşeuri din plastic/metal, albastru este pentru hârtie/carton şi verde e pentru sticlă”,

declară Ana Racheleanu, reprezentantă Declic, pentru Agerpres.