De luni, 8 iulie, au început înscrierile pentru admiterea în cele 19 facultăți ale Universității București. În cadrul sesiunii de admitere din luna iulie au fost puse la dispoziție mai mult de 18.400 de locuri, având în vedere 4.350 de locuri la nivelul licență sunt disponibile la buget, iar 2.950 la nivelul master, de asemenea, sunt disponibile la buget. Sesiunea de admitere, atât pentru licență, cât și pentru master pentru Universitatea București se desfășoară în perioada 08 iulie – 30 iulie, anul curent, potrivit informațiilor date de către reprezentanții Universității.

În cazul admiterii la studiile universitare de licență, Universitatea București a pus la dispoziție aproximativ 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget, iar peste 6.200 de locuri la taxă. De asemenea, în cazul studiilor de master, Universitatea a scos la concurs mai mult de 7.900 de locuri pentru toate cele 19 facultăți, dintre care 2.950 de locuri sunt aprobate la bugetul de stat, iar alte 4.900 de locuri sunt alocate la taxă.

De altfel reprezentanții Universității din București au specificat faptul că fiecare dintre cele 19 facultăți au optat pentru forma de concurs care stă la baza admiterii. Astfel, se pot distinge patru forme de admitere: admitere pe bază de examen, admitere pe baza mediei de bacalaureat și eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte și admitere pe baza mediei de la bacalaureat.

Totodată, Universitatea București oferă pentru candidații din acest an cazare gratuită în căminele proprii pe durata examenelor de admitere, posibilitatea de a achita taxa de înscriere online, dar și acces gratuit în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

De altfel taxa de înscriere se poate achita online, fiind o completare la modelul tradițional de plată și anume: plata prin numerar la caseriile facultăților Universității București sau prin ordin de plată. Ba mai mult decât atât pentru candidații care optează pentru plata online, aceștia trebuie să adauge la dosar, pe lângă actele necesare, și dovada confirmării plății care va fi primită prin e-mail. Prin urmare înscrierea la admitere se poate face la sediile facultăților Universității din București. Iar în cazul facultăților de Drept, Filosofie, Matematică și Informatică și Științe Politice, înscrierea la admitere se poate face și online pe site-urile acestora.

Așadar pentru cel de-al treilea an consecutiv, Universitatea din București oferă cazare gratuită candidaților în perioada admiterii. Pentru acest fapt este alocat căminul Grozăvești B, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Totodată cazarea este posibilă atât pentru candidat, cât și pentru însoțitorul acestuia și se va putea realiza în baza prezentării la administrația căminului a legitimației de concurs și a actului de identitate, potrivit informațiilor furnizate pe site-ul Universității București. Iar rezultatele finale ale examenelor de admitere se vor afișa în data de 31 iulie.

credit foto: Wikipedia