Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul cetățenilor punându-le la dispoziție calculatoare destinate autoservirii. Mai exact în aproape toate sediile unităților fiscale din țară, ministerul va pune la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate pentru ca aceștia să-și poată duce la îndeplinire toate obligațiile fiscale. De asemenea prin intermediul comunicatului dat, autoritățile afirmă faptul că cetățenii își pot depune declarațiile de venit:

„Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiue la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, pentru a-și crea cont în spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale”.

După cum știm deja potrivit normelor în vigoare, „Declarația unică” se poate depune până la data de 31 iulie anul curent, in format electronic, online. De asemenea în comunicatul de presă se subliniază faptul că aceste calculatoare sunt destinate doar accesării serviciilor electronice puse la dispoziția cetățenilor, care contribuie către stat, și nimic mai mult.

Trebuie să menționăm faptul că toate unitățile ficale unde sunt puse la dispoziția contribuabililor aceste calculatoare sunt prezente pe lista pe care o puteți găsi  pe site-ul instituției, www.anaf.ro, mai exact la secțiunea Servicii oferite de ANAF. Totodată contribuabilii își pot depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice” și transmite și prin intermediul serviciului disponibil pe site-ul www.e-guvernare.ro, serviciul denumit „Depunere declarații”.

Prin urmare acest serviciu se poate utiliza numai pe baza unui certificat digital calificat. Și nu în ultimul rând, în comunicatul transmis către presă, Ministrul Finanțelor Publice roagă și îndrumă contribuabilii să-și depună declarațiile pe venit din timp, astfel încât site-ul ANAF să nu fie suprasolicitat. Având în vedere că acesta în ultima perioadă a avut ceva probleme și nu a putut fi funcțional. Așadar cetățenii sunt rugați să-și depună declarațiile înainte de termenul limită și anume 31 iulie 2019.