Marți, în Plenul Senatului, este programată pentru a fi dezbătuă și votată Moţiunea simplă “26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!“, iniţiată de senatorii Partidul Național Liberal(PNL), Uniunea Salvați România(USR) şi ai Partidul Mișcarea Populară(PMP).

Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (…) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans“, se arată în textul moţiunii simple depusă pe 3 iunie în plen .

Semnatarii moțiunii mai susțin că ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ”în mod iresponsabil”. Totodată, aceștia critică în textul moţiunii, organizarea “unui număr insuficient de secţii de votare“, “modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate” dar şi “lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie”.

MAE și implicit Melescanu sunt criticați și de lipsa unor propuneri bune de ambasadori pentru ambasade importante ale României (Israel, Belgia), cu privire la mutarea Ambasadei României în Israel dar şi de lipsa demersurilor pentru intrarea României în spaţiul Schengen.

Foto:Agerpres